despre Poiana Brasov

Posted by 25 September, 2012

Altitudine: 1030 m (in statiune); 1100 – 1700 m (partii de schi).
Temperatura medie: vara 200 C; iarna -30 C.
Grosimea medie a stratului de zapada: 50 – 60 cm.

Cu un farmec inconfundabil, Poiana Brasov isi asteapta oaspetii mereu cu bucurie. Aici, agrementul, unde simpla respirare a aerului e o binefacere, pare un pleonasm.

Cele 10 partii, care coboara pana in apropierea hotelurilor (grade de dificultate de la “dificila” la “usoara”), permit practicarea schiului celor initiati, dar si incepatorilor si copiilor.

Atractie constanta la Poiana: Centrul de echitatie, unde asteapta sa fie gatit cu pampoane si zurgalai, cai de rasa hutul, ghidran si lipitan. Turistilor li se ofera fie plimbari “usoare” pana la Stana turistica unde se “incalzesc” cu tuica si gusta frigarui la foc de tabara, fie expeditii mai lungi, catre tinutul Branului, calatorii secondate de ghizi poligloti.

Obicei la mai toate hotelurile si localurile din Poiana: cetina la intrare “ca sa miroasa a proaspat”. Poiana Brasov are o temperatura speciala de -30 C si un strat de zapada mediu de 50 cm, din noiembrie pana in aprilie.

Brasovul, orasul medieval, care a fost renumit in tot Evul Mediu pentru legaturile sale comerciale, se afla la 13 km departare. Pe drumul spre Poiana sunt cateva locuri de unde se poate admira intregul Brasov.

Este un fel de Salzburg al romanilor, un imens muzeu in aer liber, presarat cu fortificatii si donjuane, cu foarte vechi lacase de cult (Biserica Neagra), cu cartierul Schei, Casa Negustorilor, Casa Sfatului, cu strazile de demult pastrate in situ, orasul Festivalului International de muzica usoara “Cerbul de Aur”, al debutului ca profesor pentru Emil Cioran.

Foarte aproape de Poiana Brasov se afla Castelul Bran, un fel de Elsinor romanesc in care clar-obscurul, mirajele si fantasmele a la Dracula abunda. Poiana Brasov nu are nevoie insa de legenda. Aici turistului ii ajunge doar sa vada si sa simta.


Categories : Turism Tags :