Category Archives: Chestii Interesante

Piata asigurarilor RCA este una care a mers si va merge indiferent ca este sau nu criza financiara. Asigurarea RCA, tipul de asigurare obligatorie pe care orice detinator de autovehicul trebuie sa o detina pentru a putea circula pe drumurile publice, amenzile mult prea mari pentru a se prefera sa se circule fara polita RCA si sumele eventualelor despagubiri in caz de accident care pot ajunge in unele cazuri la mii de euro, fac din incheierea unui RCA ieftin online solutia la care apeleaza din ce in ce mai multi soferi.

Chiar daca exista un mic procent de soferi care risca si merg cu masinile fara sa incheie polite de asigurare RCA, majoritatea se conformeaza legii si nu risca amenzi usturatoare.

Motive pentru care incheierea asigurarii in mediul online castiga din ce in ce mai multi clienti

Inceputul crizei financiare cumulat cu perioada mare pe care aceasta s-a intins, au creat o oarecare precautie in comportamenul tuturor celor care pana la jumatatea anului 2008 cumparau orice se putea gasi pe piata. In acest moment s-a ajuns ca fiecare cheltuiala sa fie gandita de doua ori inainte de a fi facuta si totodata sa se caute variantele cele mai ieftine posibile. Acesta este si cazul asigurarilor RCA.

Daca pana acum 5-6 ani majoritatea detinatorilor de autovehicule intrau in prima reprezentanta a oricarei companii de asigurari si incheau polita fara a tine cont ca s-ar putea scuti cativa zeci de lei daca ar cauta si alte variante, in acest moment tot mai multe persoane se indreapta catre site-urile de specialitate care datorita costurilor mici pe care acestea le au, isi permit sa ofere asigurari RCA ieftine online.

Cum functioneaza site-urile de profil

In afara de site-urile reprezentative ale fiecarei companii de asigurare in parte, celelalte domenii profilate pe incheierea asigurarilor functioneaza similar:

1. Ofera polite de asigurare RCA de la toate sau aproape toate companiile de asigurari – aceste site-uri au incheiate contracte de colaborare cu toate firmele de asigurari RCA din Romania. Acest lucru ofera posibilitatea clientilor de a alege compania preferata sau pe cea care ofera cel mai mic pret.

2. Afiseaza tarifele tuturor firmelor prin intermediul calculatorului RCA – folosind un soft cunoscut drept “calculator RCA“, in urma introducerii datelor din talonul autovehiculului si a datelor detinatorului autovehiculului pentru care se doreste incheierea politei, acesta va afisa intr-un timp foarte scurt tarifele tuturor firmelor asiguratoare cu care site-ul colaboreaza.

3. Incheierea politelor se face in cateva minute – folosind acest calculator tarife RCA, timpul scurs de la accesarea site-ului si pana la incheierea politei este de maxim 5 minute, in acest mod economisindu-se timp pretios pierdut cu deplasarea la reprezentantii companiilor de asigurari ce detin sedii fizice.

4. Politele ajung la client in termen de 24-48 de ore – un alt mare avantaj oferit de site-urile de profil este acela ca, odata polita incheiata, aceasta ajunge la adresa indicata de client intr-un timp foarte scurt, fara costuri suplimentare. Livrarea asigurarilor se face prin intermediul firmelor de curierat rapid si dureaza 24 de ore pentru localitatile mari si maxim 48 de ore pentru celelalte.

Avantajele oferite de aceste site-uri fac ca varianta incheierii unui RCA ieftin online sa fie ce in ce mai folosita de catre detinatorii de autovehicule.

Munca pe scaun si durerile de spate

Problemele lombare si durerile de spate sunt a doua cea mai raspandita cauza de probleme medicale pe termen lung in tarile dezvoltate din Europa. Pe parcursul unui singur an, in Marea Britanie, peste 7 milioane de ore de concediu medical au fost acordate pe motiv de dureri cronice de spate. Aceste dureri sunt cel mai des intalnite in cazul angajatilor care lucreaza de pe scaunul de birou pe o perioada de peste 6 ore, mai mult de 3 zile pe saptamana.

Cum durata medie a unui program de lucru este de 8 ore, 5 zile pe saptamana, majoritatea angajatilor care lucreaza exclusiv la birou sunt predispusi acestor tipuri de probleme. Conform studiilor, durerile cronice de spate au drept cauze intinderea muschilor sau a ligamentelor cauzate de postura necorespunzatoare la birou si stresul. La randul sau, postura necorespunzatoare este determinata de alegerea unor tipuri de scaune nepotrivite.

Un scaun de birou nepotrivit inseamna o scadere a productivitatii

Multe companii, in mod special cele cu un numar mare de angajati care lucreaza la birou, aleg adesea solutia mai ieftina pentru mobilierul de birou al angajatilor. Se achizitioneaza scaune care nu au un design ergonomic sau materiale potrivite pentru confortul utilizatorului, dar care au un pret mult mai mic prin comparatie cu modelele din materiale de calitate, cu suport pentru spate si diverse parti reglabile.

Aceste alegeri sunt percepute ca o economie de catre patronatul firmei fara a lua in considerare numeroasele pierderi indirecte care rezulta din lipsa de confort a personalului.

1. Pierderea in productivitate – odata ce angajatul petrece prea mult timp pe un scaun incomod, acesta va avea nevoie de pauze mult mai dese pentru a se destinde. In plus, in momentul in care apar dureri de spate datorita unei pozitii necorespunzatoare, nivelul de concentrare scade, pot aparea greseli, iar ritmul de lucru are de suferit.

2. Pierderi financiare – odata ce problemele se agraveaza, este posibil ca angajatii sa aiba nevoie de concedii medicale sau zile libere datorita unor dureri lombare acute care fac imposibil statul pe scaun pe durate lungi.

Datorita acestor doua potentiale probleme, pe termen lung, companiile care aleg sa faca economii cumparand mobilier si scaune de proasta calitate ajung sa piarda mult mai mult decat suma necesara pentru dotarea birourilor cu scaune ergonomice.

Ce poate face un angajat pentru a evita aparitia problemelor de spate

Aparitia unor disconforturi in timpul programului de lucru datorate unor scaune incomode sau nepotrivite pentru lucrul la birou nu trebuie niciodata ignorata. Angajatii trebuie sa fie bine informati asupra potentialelor probleme pe termen lung ce pot aparea datorita posturii incorecte si asupra drepturilor fiecarui angajat care ii pun in pozitia de a solicita schimbarea mobilierului cu probleme.

Angajatilor care lucreaza la birou, cu putine pauze, trebuie sa li se puna la dispozitie scaune ergonomice care sa protejeze impotriva problemelor aparute datorita pozitiei de lucru. Un scaun de birou ergonomic poate fi recunoscut dupa urmatoarele caracteristici:

  • Reglarea inaltimii pentru suportul zonei de jos a spatelui, astfel incat talpile picioarelor sa se poata odihni in intregime pe podea.
  • Sistem de inclinare ajustabil. In mod ideal, la birou pozitia corecta este usor inclinata pe spate.
  • Suport pentru brate cu inaltime ajustabila.
  • Material care respira si previne transpiratia.

Daca scaunul nu are aceste dotari, angajatii pot apela la conducerea firmei pentru rectificarea situatiei si achizitionarea unui mobilier de birou potrivit programului de lucru prelungit la birou. Numeroase magazine si site-uri online de tipul www.expert-scaune.ro ofera reduceri pentru companii care achizitioneaza un numar mare de scaune de acelasi tip.

Pozitia corespunzatoare la birou

In cazul in care scaunul de birou intruneste toate caracteristicile mentionate, dar angajatul continua sa sufere de dureri de spate, de vina nu este modelul scaunului de birou, ci pozitia necorespunzatoare.

In mod ideal, in companiile in care se lucreaza ore indelungate de pe scaun ar trebui sa se faca un training in privinta posturii potrivite pentru lucrul la birou. Foarte putine companii pun la dispozitia angajatilor un astfel de training, de aceea oricarei persoane care petrece mult timp pe scaun i se recomanda informarea in ceea ce priveste postura corecta.

1. Scaunul trebuie ajustat pentru fiecare persoana – la inceputul orelor de program se recomanda ajustarea scaunului, asta in cazul in care spatiul de birou este impartit cu o alta persoana. In caz contrar, ajustarea trebuie repetata odata la cateva saptamani.

2. Picioarele trebuie sa se odihneasca cu intreaga talpa pe podea.

3. Ecranul computerului sau al laptopului trebuie sa fie la nivelul ochilor pentru a evita durerile de gat.

4. Suportul pentru brate trebuie sa fie la inaltimea potrivita pentru ca degetele sa se odihneasca comod pe tastatura.

5. Pozitia ideala a unui scaun de birou este usor inclinata pe spate.

6. Toate obiectele folosite in mod curent trebuie sa se afle pe birou sau in imediata apropiere a scaunului de birou pentru a evita intinderile si rasucirile dese ale torsului.